DCA Melk Pro Inside

Handel in leasemelk erg rustig over oktober

29 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nadat vorige week de handel in koop- en leasemelk een korte opleving liet zien, blijkt dit nu van korte duur te zijn geweest. De prijs voor leasemelk is dan ook iets goedkoper geworden, zo blijkt uit een analyse van DCA Melk Pro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Veel melkveehouders zijn het afgelopen jaar gegroeid in productie, waardoor ook meer (kracht)voer moet worden aangekocht. Ook rekeningen van onder andere de loonwerker zorgen ervoor dat melkveehouders nog even wachten met het kopen of leasen van melk. Over heel oktober gezien is de handel erg rustig geweest. In oktober 2013 was de handel in koop- en leasemelk ongeveer twee keer zo hoog als in oktober 2014.

De prijs voor leasemelk is inmiddels iets gezakt tot 5,80 euro per kg vet. De prijs voor koopmelk noteert nog steeds 6,00 per kg vet. Door de lage vraag komt de prijs lichtelijk onder druk te staan, wat kan betekenen dat de prijs op korte termijn iets afneemt.

Desondanks blijft de verwachting dat de handel in koop- en leasemelk nog wel toe neemt. Veel melkveehouders gaan meer melken dan dat ze mogen volgens het quotum, wat de vraag omhoog stuwt.
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden