Magere melkpoeder daalt weer

Boter ziet prijs iets stijgen op zuiveltermijnmarkt

29 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de zuiveltermijnmarkt van de Eurex is magere melkpoeder opnieuw gedaald. De boterprijzen zijn weer iets gestegen terwijl boter vorige week nog daalde. De cash settlement laat dezelfde trend zien, wat een daling van magere melkpoeder en een stijging van boter betekent.

Magere melkpoeder komt opnieuw niet boven de 2.000 euro per ton uit

De daling van magere melkpoeder op de zuiveltermijnmarkt is een logisch gevolg naar aanleiding van de notering van het Productschap Zuivel (PZ). Daar noteerde magere melkpoeder een min van 50 euro per ton. Op de zuiveltermijnmarkt komen de prijzen tot en met januari 2016 nog steeds niet boven de 2.000 euro per ton uit, voor december 2014 is magere melkpoeder zelfs vast te zetten voor 1.885 euro per ton.

De cash settlement voor magere melkpoeder daalde met maar liefst 62 euro waardoor er nu 1.925 euro per ton wordt genoteerd. Het aantal openstaande posities voor oktober staat nog steeds op 61, terwijl dit er 48 zijn in november.

Boter liet weer een lichte stijging zien op de zuiveltermijnmarkt. Vorige week werden er enkel prijzen van maximaal 2.968 euro per ton genoteerd tot en met april komend jaar, inmiddels tikt de prijs weer tegen de 3.000 euro per ton aan. Dit volgt de hogere notering van het PZ. De cash settlement voor boter komt uit op 3.000 euro per ton.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt noteert historisch hoog

Analyse Aardappelen

Cash settlement volgende week boven 30 euro

Analyse Aardappelen

Cash settlement schiet door de 20 euro

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden