DCA Melk Pro Inside

Markt voor leasemelk komt moeizaam op gang

5 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De handel in koop- en leasemelk moet nog steeds op gang komen. In vergelijking met de afgelopen weken kan er vrijwel geen toename worden geconcludeerd. De prijzen voor koop- en leasemelk zijn stabiel gebleven, zo blijkt uit een analyse van DCA Melk Pro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sommige melkveehouders zijn wel begonnen met het kopen of leasen van melk, om alvast een deel van het extra melk in te kunnen dekken. Verwacht wordt dat aan het einde van dit jaar meer melkveehouders het overschot beginnen in te dekken. Onder andere omdat dan de toeslagrechten worden uitbetaald. De handel in de markt van koop- en leasemelk nam de afgelopen jaren vaker toe rond december.

Opvallend blijft dat de handel rond deze tijd van het jaar zo rustig is. Helemaal omdat Nederland dit jaar 5 procent meer melk lijkt te gaan produceren dan volgens het quotum is toegestaan, terwijl dit vorig jaar nog 4 procent was. Dat de handel tot nu toe zo rustig blijft, komt onder andere doordat veel melkveehouders het afgelopen jaar hebben gebouwd. Hiervoor is uiteraard stevig geïnvesteerd.

De prijzen voor koop- en leasemelk blijven stabiel. Vraag en aanbod komen elkaar behoorlijk overeen. Bij het leasen van melk wordt er 5,80 euro betaald per kg vet. Het kopen van melk gebeurt voor 6,00 euro per kg vet.
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden