Melkprijs Garantiecertificaat

Certificaat voor melkprijs van 32,50 euro direct vol

11 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Een Melkprijs Garantiecertficaat (MPGC) met een vaste melkprijs van 32,50 euro per 100 kg melk voor de duur van een half jaar is maandag binnen één dag helemaal volgetekend. Een certificaat van 50.000 kg loopt van 1 januari tot en met 30 juni 2015. Hieruit blijkt dat melkveehouders veel interesse hebben in het vastzetten van de melkprijs op dit niveau voor deze periode.

Dit meldt Dairy Trading Online (DTO), dat de certificaten uitgeeft. De grote animo voor het vastzetten van de melkprijs voor deze periode verrast het bedrijf niet, gelet op de dalende prijstendensen op de melkmarkt door een overaanbod. Melkprijzen op basis van bijvoorbeeld foliekazen of magere melkpoeder liggen inmiddels al onder de prijs uit het certificaat.

Daarbij komt dat het nieuwe certificaat niet eens in de publiciteit is gebracht. Het volume is volgetekend door enkele tientallen melkveehouders uit de groep van een kleine 1.000 ondernemers die zich gratis heeft geregistreerd bij DTO. Deze geregistreerde melkveehouders krijgen als eerste het certificaat aangeboden, een dag voordat deze openbaar wordt gepubliceerd.

Deze openbare bekendmaking was in dit geval niet nodig. DTO raadt melkveehouders die ook interesse hebben in een Melkprijs Garantiecertificaat zich te registreren op de website. Bij een volgende uitgifte van een certificaat worden zij dan ook direct op de hoogte gesteld.

Het Melkprijs Garantiecertificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina. Dit is de prijs zonder seizoensheffingen en toeslagen. Deze wordt aan het begin van elke nieuwe maand vastgesteld op basis van prijzen van zuivelaars in Nederland omringende landen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden