Zuivelnoteringen PZ

Poeders leveren aan waarde in op melkmarkt

12 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Volle melkpoeder is voor het eerst in negen weken van waarde veranderd in de Nederlandse noteringen voor zuivelfabricaten. Na ruim twee maanden lang op 237 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW, te hebben gestaan, levert volle melkpoeder in week 46 één euro in tot 236 euro per 100 kg. Ook magere melkpoeder en weipoeder moesten prijsverlagingen incasseren.

2

euro

levert magere melkpoeder aan prijs in

Dit blijkt uit de zuivelnoteringen voor week 46 van het Productschap Zuivel (PZ). Magere melkpoeder volgt de lijn van de afgelopen weken, waarin de prijs vrijwel wekelijks met twee euro naar beneden gaat. Ook nu levert magere melkpoeder weer twee euro in om te komen tot een notering van 184 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW. Ook weipoeder is de laatste weken licht aan het dalen, deze week weer met een euro tot 81 euro per 100 kg.

Hoewel room de afgelopen week aardig in prijs daalde, blijft de notering van boter deze week 46 bij het PZ stabiel staan op 299 euro per 100 kg. Of Nederlandse boter ook de 300 euro gaat halen in deze periode is, gelet op de ontwikkelingen op de melkmarkt, nog maar zeer de vraag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden