Druk blijft op boter en poeder

Zuivelnoteringen blijven laag op termijnmarkt

13 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de zuiveltermijnmarkt van de Eurex blijven zowel boter als magere melkpoeder rond een laag prijsniveau schommelen. De cash settlement voor boter steeg iets in prijs, terwijl de cash settlement voor magere melkpoeder opnieuw daalde.

Evenals vorige week komen de prijzen voor magere melkpoeder tot en met juli 2015 niet boven de 1.860 euro per ton uit. Hogere prijzen werden ook niet verwacht aangezien Productschap Zuivel woensdagmiddag bekend maakte dat de prijs voor magere melkpoeder afgelopen week met 20 euro per ton is gedaald.

De cash settlement voor magere melkpoeder is ook gedaald, een trend die al een aantal weken op een rij aanhoudt. Inmiddels noteert de cash settlement 1.892 euro per ton. Het aantal openstaande posities voor november komt uit op 48.

De boternotering van Productschap Zuivel bleef deze week gelijk. Op de termijnmarkt wisten de prijzen ook niet te stijgen. Vorige week was de prijs tot en met april 2015 voor maximaal 2.968 euro per ton in te dekken. Inmiddels wordt er tot en met april 2015 maximaal 2.918 euro per ton genoteerd. In februari wordt zelfs 2.863 euro per ton genoteerd.

De cash settlement voor boter daalde met 3 euro per ton naar 2.980 euro per ton. Het aantal openstaande posities voor november is 188.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt noteert historisch hoog

Analyse Aardappelen

Cash settlement volgende week boven 30 euro

Analyse Aardappelen

Cash settlement schiet door de 20 euro

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden