DCA Melk Pro Inside

Prijzen voor koop- en leasemelk onder druk

13 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Heel langzaam komt de handel in koop- en leasemelk op gang, al loopt het nog geen storm. De prijzen voor koop- en leasemelk komen wat meer onder druk te staan, zo blijkt uit een analyse van DCA Melk Pro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs voor leasemelk is in de afgelopen zeven dagen gedaald van 5,80 tot 5,85 euro per kg vet naar 5,65 tot 5,75 per kg vet. Koopmelk daalde met 10 cent naar 5,90 euro per kg vet. De prijs blijft nog wel even onder druk, zoals het lijkt. Dit komt vooral omdat het aanbod van koop- en leasemelk behoorlijk is toegenomen de afgelopen week.

De vraag is echter iets achtergebleven ten opzichte van het aanbod. Dit komt onder meer doordat de melkprijs verder is gedaald en de verwachting wordt uitgesproken dat de melkprijs verder gaat dalen komende periode. Hierdoor wordt het door melkveehouders als niet verstandig beoordeeld om op dit moment te investeren.

Naar verluidt neemt de vraag naar koop- en leasemelk rond december, januari toe. Onder meer doordat de toeslagrechten rond die periode worden uitbetaald. Tevens kan de melkveehouder over een aantal weken nog beter in kaart brengen hoeveel er over het quotum heen wordt gemolken.


 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden