Grondstof voor babyvoeding

De Graafstoom investeert in verwerking van wei

17 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf heeft vrijdag een nieuwe verwerkingsinstallatie van wei in gebruik genomen. Hiermee kan de fabriek, in eigendom van coöperatie DeltaMilk, de wei die bij de productie van kaas vrij komt verwerken voor babyvoeding. Voordeel van de nieuwe installatie is dat dit op een energiezuinige en hoogwaardige manier gebeurd, zo meldt het bedrijf in een verklaring.

Zuivelfabriek De Graafstroom zette in 2013 de eerste stappen om de kwaliteit van de wei te verbeteren om deze geschikt te maken voor verwerking tot babyvoeding. Dit heeft binnen een jaar geleid tot het in gebruik nemen van de nieuwe  ‘Reversed Osmose’ installatie die de voormalige wei-indampinstallatie vervangt.

De nieuwe weiverwerkingsinstallatie kenmerkt zich door een aanzienlijk lager energieverbruik en een forse reductie van het gebruik van drinkwater uit het leidingnet, aldus De Graafstroom. De kwaliteit van de wei is volgens het bedrijf 'aanzienlijk beter'. De Graafstroom hoopt met de investering te profiteren van de groeiende markt voor babyvoeding.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden