Enkel wei iets lager

Zuivelnoteringen blijven in Nederland stabiel

19 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse zuivelnoteringen blijven deze week 47 stabiel. Zowel de noteringen van boter en van volle en magere melkpoeder wijzigen niet. Magere melkpoeder voor diervoer steeg zelfs in prijs, terwijl de prijs van weipoeder iets moest inleveren.

3

euro

gaat magere melkpoeder voor feed naar boven

Dit blijkt uit de zuivelnoteringen voor week 47 van het Productschap Zuivel (PZ). De stabilisatie is een reflectie van de Nederlandse melkmarkt vorige week, waardoor een beperkt aanbod bijvoorbeeld ook de DCA spotnotering voor melk gelijk bleef. De stabiele prijs voor magere melkpoeder is opvallend, omdat dit zuivelfabricaat de laatste weken steeds in prijs heeft moeten inboeten. Op de Global Dairy Trade dinsdag is magere melkpoeder ook fors afgewaardeerd.

Boter volgt de dalende noteringen voor room niet en blijft stabiel op 299 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW. Volle melkpoeder blijft op 236 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW, staan, terwijl magere melkpoeder voor voedsel onveranderd blijft op 184 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW. Weipoeder moet door de povere markt voor weiproducten wederom een euro inleveren en komt uit op 80 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW.

Opvallend genoeg steeg de prijs van magere melkpoeder voor feed. En wel 3 euro om te komen tot een prijs van 169 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden