Andere zuivelnoteringen dalen

Stabiele notering magere melkpoeder valt op

3 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse zuivelnoteringen zijn in week 49 weer verder gedaald. Enkel de notering van magere melkpoeder, het fabricaat dat de afgelopen weken het hardst in prijs was gedaald, blijft stabiel. Alle andere poedersoorten en boter moeten wederom euro's inleveren.

12

euro

daalt prijs van volle melkpoeder in twee weken

Dit blijkt uit de zuivelnoteringen voor week 49 van het Productschap Zuivel (PZ), al zijn de prijzen wel een reflectie van de Nederlandse melkmarkt de vorige week. Magere melkpoeder voor voedsel blijft staan op een notering van 180 euro per kg af fabriek, excl. BTW. Magere melkpoeder voor in diervoer daalde met 3 euro tot een prijs van 162 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW.

Volle melkpoeder komt uit op een prijs van 224 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW.  Daarmee is de prijs van volle melkpoeder in twee weken tijd met 12 euro per 100 kg gedaald. Ook weipoeder daalt wederom is prijs, deze week met twee euro tot 76 euro per 100 kg af fabriek en komt daarmee uit op het laagste punt van dit jaar.

Ook boter levert net als vorige week wee met vier euro tot 291 euro per 100 kg af fabriek. Deze daling valt op, omdat de prijzen voor room vorige week weer toenamen. In Duitsland blijft de boternoteringen al twee weken stabiel rond de 300 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden