Vertrouwen in certificaten

DCA trekt zich terug uit Dairy Trading Online

8 December 2014

DCA Groep in Lelystad trekt zich terug uit Dairy Trading Online (DTO), het bedrijf dat periodiek Melkprijs Garantiecertificaten uitgeeft waarmee melkveehouders hun melkprijs voor een bepaalde periode kunnen vastleggen. DCA draagt haar belang van 50 procent in DTO over aan zuiveltrader Farmel in Emmeloord. Farmel, dat eveneens 50 procent van de aandelen had, wordt hiermee volledig eigenaar van DTO.

DCA Groep heeft besloten niet meer actief in DTO te participeren na een strategische heroverweging over de te volgen koers. Hierbij is gekozen om de focus te houden op online media via de website Boerenbusiness.nl en om, via DCA Finance, financieel gerelateerde producten enkel te verhandelen via openbare platformen. Op beide fronten wil DCA Groep de komende jaren stevig groeien.

De transactie is in goed overleg tot stand gekomen. ‘Wij zijn trots dat we met Farmel aan de basis hebben gestaan voor een nieuw en innovatief product voor de Nederlandse melkveehouderij’, verklaart Edwin Burgers, directeur van DCA Groep. ‘Met DTO gaat het bovendien uitstekend. Het meest recente certificaat was in een mum van tijd volgetekend.’

Met Farmel als volledige eigenaar is de continuïteit van DTO gewaarborgd voor de melkveehouders die hun melkprijsrisico willen beheersen. DCA Groep blijft DTO ondersteunen in de communicatie van de Melkprijs Garantiecertificaten. Bovendien kunnen certificaathouders desgewenst gebruik maken van de marktinformatie die DCA Groep op abonnementsbasis levert aan ondernemers in de melkveehouderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Achtergrond Melk

Winnaars en verliezers op Nederlandse zuivelmarkt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief