Boter levert 7 euro in

Notering zuivelproducten loopt naar beneden

17 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Alle Nederlandse zuivelnoteringen zijn in prijs gedaald voor week 51. Dit betekent dat magere melkpoeder voor het eerst weer een daling heeft genoteerd na twee weken van stabilisatie. Hierdoor weet magere melkpoeder nog maar net boven het diepe dal van begin 2009 te blijven, zo blijkt uit de welijkse publicatie van het Productschap Zuivel.

7

euro

per 100 kg is boter gedaald in prijs ten opzichte van vorige week

Boter laat voor de vierde week op een rij een daling zien. De prijs noteert hierdoor 280 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW, wat een afwaardering betekent van 7 euro per 100 kg ten opzichte van een week geleden. Het is de vierde week op een rij dat boter daalt, en al acht weken geleden dat boter voor het laatst wist te stijgen. Gezien de afwaardering van room die vorige week werd neergezet, is het een verwachte daling.

Volle melkpoeder is met 3 euro per 100 kg gedaald tot 219 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW. Het is alweer de vierde week op rij dat volle melkpoeder is gedaald, na acht weken van stabilisatie die daar aan vooraf gingen. Al met al is volle melkpoeder enorm gedaald in 2014, aangezien de waarde in januari nog 379 euro per 100 kg was. Weipoeder is met 1 euro per 100 kg gedaald tot 74 euro per 100 kg af fabriek en duikt daarmee verder in het dal waarin het terecht is gekomen.

Magere melkpoeder voor voedsel noteert door een daling van 5 euro per 100 kg inmiddels 175 euro per kg af fabriek, excl. BTW. Magere melkpoeder voor in diervoer daalde opnieuw met 2 euro tot een prijs van 158 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW.


 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden