Plus van 77 procent

Algerije voert import zuivel flink op in 2014

6 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Algerije heeft het afgelopen jaar fors meer zuivelproducten geïmporteerd. Zo is de invoer van melkpoeder en producten op basis van melkvet in de eerste elf maanden van 2014 met liefst 77 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Algerije heeft vorig jaar tot december voor 1,8 miljard dollar aan zuivel gekocht, tegenover iets meer dan 1 miljard dollar het jaar ervoor.

5

miljard

liter melk verbruikt Algerije  jaarlijks

Dit melden Algerijnse media op basis van cijfers van het nationale statistiekbureau van de douane. In volume steeg de invoer van melk en melkproducten met 43,5 procent tot 370.365 ton. Algerije heeft een melktekort en moet daarom zuivel invoeren. Het Noord-Afrikaanse land verbruikt jaarlijks voor 5 miljard liter aan melk per jaar, maar heeft zelf een jaarproductie van 3,5 miljard liter.

Daarom moet jaarlijks het equivalent van 1,5 tot 2 miljard liter aan zuivelproducten worden ingevoerd, valt op te maken uit gegevens van het Algerijnse ministerie van Landbouw. Een duidelijke verklaring voor de sterke toename van de zuivelimport in 2014 wordt evenwel niet gegeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden