Productie stijgt 3,6 procent

Dikke plus Britse melkaanvoer in december

12 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkaanvoer in Groot-Brittannië komt over december uit op 1,185 miljoen ton melk, 3,6 procent meer dan over december 2013. Dit betekent dat in de Britse melkveehouders dit quotumjaar, vanaf 1 april, al bijna 10,87 miljoen ton melk hebben aangevoerd, ruim 7,1 procent meer dan in de eerste negen maanden van het melkjaar 2013/14. Net als de maanden ervoor, is ook de Britse melkproductie over december een record.

6

procent

stijgt productie melk in Noord-Ierland

Dit blijkt uit de gegevens van het Britse ministerie van Landbouw (Defra). Hieruit komt naar voren dat de Britse melkveehouders in acht maanden tijd al meer dan 722.000 ton melk extra aan de fabrieken hebben geleverd dan in dezelfde periode het jaar er voor.

Hoewel het groeicijfer over december relatief fors is, is deze wel minder dan de afgelopen maanden (zie grafiek). Dit betekent dat de Britse melkveehouders de teugels iets lijken te vieren in de melkproductie. Zo noteerde, ter illustratie, de melkaanvoer over oktober een toenamen van ruim 6 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2013.

In het Britse eiland (Engeland, Wales, Schotland) is in november 1,01 miljoen ton melk geproduceerd en afgeleverd aan de fabrieken, 3,2 procent meer dan in december 2013. In Noord-Ierland is de melkproductie relatief gezien het sterkst toegenomen. Daar komt de melkproductie over december uit op 175.000 ton, 6 procent meer dan in dezelfde periode het jaar er voor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden