Miljoenen terug naar leden

CRV poetst financiële huishouding flink op

13 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

CRV heeft over het afgelopen boekjaar 2013/14 een winst geboekt van 6,7 miljoen euro. Hiermee heeft de runderfokkerijorganisatie het netto resultaat flink weten te verbeteren ten opzichte van het jaar ervoor. Van de winst gaat in maart 3,4 miljoen euro als ledenvoordeel terug naar de leden, zo heeft CRV bekendgemaakt.

1,4

procent

is de netto omzet van CRV gegroeid

Het coöperatief bedrijf heeft de financiële resultaten flink weten op te poetsen, naar eigen zeggen door een groei van de omzet dankzij een aantrekkende markt en een efficiënte bedrijfsvoering. Alle businessunits van CRV verbeterden hun financiële resultaten. Ook het financieel resultaat verbeterde in landen met aanhoudend moeilijke omstandigheden als in Brazilië, zo meldt de organisatie.

De netto omzet is met ruim 1,4 procent toegenomen tot bijna 171 miljoen euro. De verkoop van stierensperma is gegroeid en ook de afzet van managementproducten is toegenomen. Ook nemen Nederlandse en Vlaamse melkveehouders meer innovatieve producten af, meldt CRV. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe vruchtbaarheidsoplossing MPR Dracht en de uitbreiding van Ovalert, dat nu inclusief sperma verkrijgbaar is.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CRVWinst
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden