DCA Melk Pro Inside

Hoge prijzen bij laatste handel in koopmelk

14 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De oplopende prijstendens voor koopmelk heeft zich doorgezet tot het einde. De prijs voor leasemelk is eveneens verder toegenomen tijdens de afgelopen zeven dagen. Zo blijkt uit een analyse van DCA Melk Pro Inside.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De één na laatste dag is aangebroken op de markt voor koopmelk. Er kan absoluut niet worden gesteld dat de markt goedkoop haar einde nadert. De prijs voor koopmelk ligt inmiddels gemiddeld rond de 6,20 euro per kg vet. Na een maandenlange stabilisatie rond de 5,90 euro per kg vet, is door de toegenomen vraag toch nog een hoge prijs gesetteld zo aan het einde.

De markt voor leasemelk gaat nog een maand langer door en sluit haar poorten op zondag 15 februari. Aangezien de afgelopen weken de vraag harder is gestegen dan het aanbod is de prijs gestegen. Vorige week werd al een stijging gemeld van 10 cent per kg vet, deze week laat opnieuw een stijging zien van 10 cent, waardoor er 6,00 euro per kg vet wordt betaald. Door de hoge vraag en het afgenomen aanbod wordt niet verwacht dat de prijs voor leasemelk nog een forse daling laat in de laatste maand.


 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden