DCA Melk Pro Inside

Veel animo voor duurder wordende leasemelk

21 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De vraag naar leasemelk blijft hoog waardoor de prijzen verder zijn gestegen. De laatste dagen dat er gehandeld werd in koopmelk verliepen erg rustig. Zo blijkt uit een analyse van DCA Melk Pro Inside.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Iets minder dan vier weken voordat de handel in leasemelk eindigt, blijven de prijzen maar oplopen. Voor één kg vet wordt meer dan 6,00 euro betaald, soms zelfs 6,10 euro. Dit komt vooral doordat het aanbod vrijwel op is, terwijl makelaars nog behoorlijk veel telefoontjes ontvangen van melkveehouders die nog wel melk willen leasen.

Desondanks is de handel wat afgenomen door de hoge prijzen. Aangezien het melkgeld laag is en de prijs van superheffing dichtbij komt, is de handelsgeest wat afgezwakt. Gezien het geringe aanbod wordt ook niet verwacht de prijs nog zakt in de laatste 26 dagen dat er nog kan worden gehandeld.

De handel in koopmelk is de laatste paar dagen dat dit mogelijk was vorige week erg rustig verlopen. Dit komt doordat de prijs voor koopmelk nog altijd boven de prijs voor leasemelk lag.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden