Productie december lager

Trendbreuk voor dalende melkaanvoer Australië

29 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Australië is in december voor het eerst in het lopende seizoen, dat in Oceanië loopt van juli tot en met juni, onder het niveau van het vorige jaar gedoken. De melkaanvoer kwam in december uit op 921.100 ton, 1,6 procent minder dan in dezelfde maand in 2013. De voornaamste oorzaak hiervan is droogte in enkele productiegebieden.

2,6

procent

ligt melkaanvoer in Australië in eerste halfjaar hoger dan in 2013

Na de piek in oktober is de melkaanvoer in Australië weer aan het dalen om al vanaf februari naar het seizoensgebonden dieptepunt aan het gaan. Totaal ligt de melkproductie in de eerste helft van het seizoen met ruim 5,33 miljoen ton nog wel 2,6 procent hoger dan in dezelfde periode in het seizoen 2013/14. Australië loopt dus in zijn geheel qua melkproductie nog ver voor op het vorige jaar.

Hoe de productie de komende maanden uitvalt, is voor Australië nog onduidelijk. Regen heeft de afgelopen week de hoogste nood in de droogte gelenigd, waardoor de ergste productieschade achter de rug lijkt. Bij buurman Nieuw-Zeeland, dat ook te lijden heeft van droge weersomstandigheden, wordt wel gesproken van een versnelde achteruitgang in de melkproductie doordat melkveehouders kosten willen besparen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden