Nieuw garantiecertficaat

Melkprijs van 31,50 euro voor jaar gegarandeerd

3 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Dairy Trading Online (DTO) heeft een nieuw Melkprijs Garantiecertificaat (MPGC) uitgegeven. Melkveehouders krijgen met dit certificaat een vaste melkprijs van 31,50 euro per 100 kg voor de duur van een jaar. Het certificaat heeft een grootte van totaal 50.000 kg en loopt van 1 maart dit jaar tot 1 maart 2016.

Dit heeft DTO dinsdag bekendgemaakt. FrieslandCampina heeft maandag een garantieprijs over februari afgegeven van eveneens 31.50 euro per 100 kg. Gelet op de lange looptijd van een jaar, kan het certifcaat prijszekerheid bieden voor een melkveehouder voor een deel van de melkproductie.

Het Melkprijs Garantiecertificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina. Dit is de prijs zonder seizoensheffingen en toeslagen. Deze wordt aan het begin van elke nieuwe maand vastgesteld op basis van prijzen van zuivelaars in Nederland omringende landen.

Gedurende de looptijd van het certificaat blijven melkveehouders gewoon melk leveren aan de huidige afnemer, en ontvangen ze de melkprijs die de afnemer betaalt, maar krijgen zij daarnaast ook nog een bedrag uitgekeerd wanneer de garantieprijs van FrieslandCampina onder de 31,50 euro per 100 kg terecht komt.

DTO raadt melkveehouders die ook interesse hebben in een Melkprijs Garantiecertificaat zich te registreren op de website. Bij een volgende uitgifte van een certificaat worden zij dan ook direct op de hoogte gesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Droes 3 Februari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10861882/Melkprijs-van-31,50-euro-voor-jaar-gegarandeerd]Melkprijs van 31,50 euro voor jaar gegarandeerd[/url]
Volgens mij hoeven we ons niet voor zo'n prijs te verzekeren, let maar op de melkmarkt gaat een goed jaar in nu de euro in elkaar is gezakt en daarmee de export laat exploderen
Bert 3 Februari 2015
Weet iemand wat er voor een certificaat gevraagd wordt en of ze onderling verhandelbaar zijn?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden