Sterk veranderende markt

AB Oost laat niet agrarische bedrijven toe

10 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Sinds dit jaar kunnen behalve agrarische bedrijven ook bedrijven in de sector food en aanverwante sectoren een lidmaatschap afsluiten bij AB Oost. Hiermee zegt AB Oost een belangrijke stap gezet te hebben in de vernieuwing van de ruim 50 jaar bestaande coöperatie.

Steeds vaker wordt het ‘wij voor elkaar’ principe van een coöperatie ook in andere branches, zoals de zorg en energiesector, toegepast. Arbeidsbemiddelaar AB Oost gaat mee in deze ontwikkeling en heeft haar eigen coöperatie verstevigd door de focus te leggen op de sector agri en food. Een statutenwijziging maakt het ook voor niet-agrarisch ondernemers mogelijk om een lidmaatschap bij AB Oost af te sluiten. Naast bedrijven uit de foodsector kunnen de sectoren grond, weg- en waterbouw, logistiek,  life science en energie lid worden van AB Oost en zelfs tot de ledenraad van AB Oost toetreden.

Innovatieve ideeën voor toenemende flexibele arbeidsmarkt

De meerwaarde van deze vernieuwing is volgens directievoorzitter Martin Engbers voor zowel de ruim 10.000 huidige leden als nieuwe leden groot. ‘Door de instroom van nieuwe leden uit andere dan de traditionele agrarische sectoren wordt de dialoog in de coöperatie verder vergroot. De interactie tussen bestaande en nieuwe leden zal de kracht van de coöperatie doen groeien.’

Engbers verwacht dat door kennis te delen over de agri- en foodbranche en vanuit daar een relatie te leggen met de toenemende flexibele arbeidsmarkt, innovatieve ideeën ontstaan. ‘Deze kunnen we vervolgens vertalen naar werkbare concepten die leiden tot unieke voordelen voor onze leden. Denk aan het gebruik kunnen maken van een groot expertisenetwerk, het organiseren van bijeenkomsten, seminars of workshops, het delen van kennis, maar ook: gunstige inkoopcondities.’

Naast uitbreiding van de toetredingsmogelijkheden is de slagvaardigheid van de ledenraad vergroot. In de nieuwe setting is er plaats voor 15 leden uit de agrarische sector en 6 leden uit de foodsector. Deze vergroting van de slagkracht past bij de sterk veranderende markt waarin AB Oost haar diensten aanbiedt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden