Tweede helft 2015 beter

Prijzen zuivelproducten in de gevarenzone

16 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De prijzen van melk en veel melkproducten zijn behoorlijk gestegen vergeleken met de dieptepunten uit december 2014 en januari van dit jaar. Volle melkpoeder is ruim 40 procent duurder geworden en boter en magere melkpoeder noteren beide een plus van circa 20 procent.

42

procent

is de prijs van volle melkpoeer gestegen in de laatste weken.

Volgens experts van de Rabobank zijn die prijsstijgingen echter moeilijk te rijmen met de onderliggende ontwikkelingen op de melkmarkt, schrijven ze in het rapport ‘Dairy Producers not out of the woods yet’. Vandaar dat de analisten van de bank menen dat de melkproducenten nog niet uit de problemen zijn.

Het ergste is dan wel voorbij volgens analist Tim Hunt maar de marktomstandigheden zullen de komende weken niet zo rooskleurig zijn als in de afgelopen weken, meent Hunt.

De prijsstijgingen sinds het begin van dit jaar zijn te danken aan factoren zoals de droogte in Nieuw-Zeeland in februari en maart. De eerstkomende tijd ziet Rabobank de prijzen onder neerwaartse druk komen, maar naarmate we verder komen in het jaar zal de situatie verbeteren.

De toename van de productie zal minder hard zijn, de vraag naar melkproducten zal stijgen door de lagere prijzen die de bank, zoals gezegd, voor de komende weken voorziet en de vraag naar melkproducten in de wereld zal toenemen. Dat zal leiden tot enige opwaartse druk op de prijzen in de tweede helft van het jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden