Plus volle melkpoeder

Prijsval boter op de Nederlandse zuivelmarkt

18 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Boter is flink in prijs gekelderd op de Nederlandse zuivelmarkt, zo valt op te maken uit de noteringen die ZuivelNL heeft gepubliceerd over week 12. Volle melkpoeder bleef gelijk in prijs, terwijl ook magere melkpoeder en weipoeder de afgelopen week minder waard zijn geworden.

Boter lijkt magere melkpoeder te gaan volgen

Na drie weken van een stabiele notering valt de notering van boter deze week fors omlaag: met 12 euro tot 330 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW. Daarmee lijkt boter magere melkpoeder te gaan volgen, dat voor de derde opeenvolgende week lager noteert. Magere melkpoeder voor in voedsel levert 3 euro in om te komen tot een notering van 213 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW. Magere melkpoeder voor in voer daalt eveneens 3 euro in waarde en doet nu 189 euro per 100 kg.

Ook weipoeder kan niet ontkomen aan de druk op de zuivelmarkt en moet voor de vierde week op rij aan prijs inboeten: met 2 euro tot 83 euro per 100 kg. Volle melkpoeder is tenslotte het enige zuivelfabricaat dat geen rode pijl naar beneden achter zich krijgt. Maar ook geen groene pijl omhoog, want met een notering van 288 euro per 100 kg af fabriek, excl. BTW, blijft volle melkpoeder stabiel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden