Uitschieter over februari

Melkproductie Australië weet zich te herpakken

25 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Groeizaam weer geeft de Australische melkveehouderij de kans om zich te herpakken. Over februari weten ze de productie dan ook terug te brengen naar het niveau van 2012, zo blijkt uit de cijfers van Dairy Australia. De voorsprong op vorig jaar neemt daardoor toe tot 2,8 procent. 

6,4 

procent

meer melk levert februari op

Over februari leverden de Australische melkveehouders 0,66 miljoen ton melk af. Een plus van 6,4 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Het is meteen ook de grootste voorsprong die het land over het lopende seizoen heeft weten neer te zetten.

Met een aandeel van 63,6 procent vertegenwoordigt Victoria het grootste deel van de melkplas. Een stijging van 5,6 procent daar heeft dan ook veel meer effect dan een plus van 11,5 procent in zowel New South Wales als Tasmanië. Deze vertegenwoordigen aandelen van respectievelijk 12,1 en 10,3 procent.

Over heel seizoen 2014/15 komt de productie uit op  6,8 miljoen ton melk. Een plus van 2,8 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Daarmee begint de voorsprong op vorig seizoen ook weer toe te nemen. Die nam namelijk ten opzichte van januari met 0,4 procentpunt toe.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden