Verlaging importtarief

China schept meer kansen voor EU melk

15 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

China werkt aan maatregelen die gunstig kunnen gaan uitpakken voor de Europese zuivelsector. In een zet om de uitgaven in China te stimuleren heeft de Chinese overheid ingestemd met een lagere importheffing voor consumentengoederen, zo meldt Dairy Co.

Lagere importheffing kan verkoop verhogen

Een lagere importheffing voor eindproducten gaat waarschijnlijk betrekking hebben op verwerkte zuivelproducten zoals lang houdbare producten (UHT), maar niet op grondstoffen zoals melkpoeder.   

Voor de Britten een uitgelezen kans want over 2014 slaagden ze er in om 7 miljoen liter UHT melk richting de Aziatische reus te exporteren. Bijna tien keer zoveel in vergelijking met het jaar ervoor. Toch is de vraag naar lang houdbare melk bij lange na niet zo groot als de honger naar melkpoeder. Deze neemt wel elk jaar verder toe.

Een verlaging van het importtarief maakt houdbare melk voor Chinese consumenten goedkoper, wat weer een positief effect kan hebben op de verkopen ervan. Voor de Britten kan het gaan resulteren in meer kansen om de export richting China uit te breiden.

Een ander land wat zich met deze exportstroom bezighoudt is Duitsland. Ook voor de Duitsers kan dit goede kansen bieden. Nederland zit zwaarder in babyvoeding.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Chinaimport
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden