Prijsstijging valt mee

Prijs perspulp stijgt door kleiner bietenareaal

26 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De voorverkoop van perspulp voorde campagne 2015/2106 is van start gegaan en ondanks een fors kleiner maïsareaal en een sterke krimp van het bietenareaal, blijft de stijging van de perspulpprijzen beperkt.

0,04

euro

per procent droge stof stijgt de prijs van perspulp ten opzichte van 2014/2015

DuynieBeuker heeft dinsdag 26 mei, bij het van start gaan van de voorverkoop, de prijzen bekend gemaakt. Uit de vergelijking met de noteringen van vorig jaar, blijkt dat er hogere prijzen moeten worden betaald dan in het campagnejaar 2014/2015, maar dat de prijsstijgingen beperkt blijven tot vier cent per procent droge stof.

Van de start van de campagne tot 25 oktober moet in de voorverkoop 1,92 euro per procent droge stof worden betaald. Vanaf 26 oktober tot 29 november geldt een prijs van 1,90 euro per procent droge stof en van 30 november tot het einde van de campagne kost perspulp 1,94 euro per procent droge stof.

Hoewel de prijzen 0,04 euro per procent droge stof boven het niveau van vorig jaar liggen, valt de prijsstijging gezien het kleinere maïs- en bietenareaal, mee. Grote voerleveranciers rekenen door de strengere eisen voor derogatie op 10 tot 15 procent minder snijmais. De verwachting is dat dit de vraag naar perspulp gaat stimuleren, temeer omdat het melkquotum is afgeschaft.

Daarnaast krimpt het bietenareaal. Jeroen Rossy, commercieel directeur van DuynieHolding, sprak in een interview met Boerenbusiness de verwachting uit dat de bietenproductie 25 tot 30 procent krimpt. Bovendien is door het late en koude voorjaar ruim 1.800 hectare opnieuw ingezaaid, wat de grootste herinzaai is sinds 2003.

Bekijk hier het volledige interview met Jeroen Rossy. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Pieter 26 Mei 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/voermarkt/artikel/10863909/Prijs-perspulp-stijgt-door-kleiner-bietenareaal]Prijs perspulp stijgt door kleiner bietenareaal[/url]
Wat een onzin. Prijzen van tarwe en maïsmeel lijken vooralsnog lager voor het najaar. Perspulp is vervanger voor krachtvoer niet voor ruwvoer
Antoine 26 Mei 2015
Lijkt erop dat we ons mooi bij de neus hebben laten nemen met die siloaktie. afgelopen jaar de perspulp in duitsland een mooi stuk goedkoper. Mss de silo maar afbetalen dan zijn we weer vrijman.
Antoine 26 Mei 2015
Lijkt erop dat we ons bij de neus hebben laten nemen met die siloaktie. Afgelopen jaat de perspulp in Duitsland veel goedkoper. Mss de silo maar afrekenen.
Jroen 26 Mei 2015
Antoine, ook droge pulpbrok in Duitsland veel goedkoper, beurs Hamburg noteert 148 euro per ton voor de komende bietencampagne, heb je ook geen sleufsilo voor nodig
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden