Nieuw certificaat DTO

Gegarandeerde melkprijs van 30 euro tot 2016

3 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Een gegarandeerde melkprijs van 30 euro per 100 kg melk voor de tweede helft van dit jaar, voor zes maanden van juli tot en met december. Dit biedt Dairy Trading Online (DTO) aan in een nieuwe Melkprijs Garantiecertificaat (MPGC). De uitgifte loopt tot 23 juni.

Het Melkprijs Garantiecertificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina. Dit is de prijs zonder seizoensheffingen en toeslagen. Deze wordt aan het begin van elke nieuwe maand vastgesteld op basis van prijzen van zuivelaars in Nederland omringende landen.

Gedurende de looptijd van het certificaat blijven melkveehouders gewoon melk leveren aan de huidige afnemer, en ontvangen ze de melkprijs die de afnemer betaalt, maar krijgen zij daarnaast ook nog een bedrag uitgekeerd wanneer de garantieprijs van FrieslandCampina onder de 30,00 euro per 100 kg terecht komt.

   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Gerald 3 Juni 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10864049/Gegarandeerde-melkprijs-van-30-euro-tot-2016]Gegarandeerde melkprijs van 30 euro tot 2016[/url]
Eerst enkele negatieve berichten en marktflitsen over de melkprijs op deze site (van DCA) en daarna een 'goed' aanbod van 30 centen door DTO (van DCA). Aangezien DCA geen non-profit bedrijf is, vraag ik me af hoe objectief de nieuwsberichten van DCA zijn. Is het journalistiek of zijn het advertorials? Laatste moet ook kunnen, maar dan zou het netjes zijn om dit te melden. (DTO, duynie, rente, etc)
DCAteam 3 Juni 2015
Beste Gerald,

DCA is geen eigenaar (meer) van DTO. Reeds geruime tijd terug hebben wij ons belang afgestoten. Precies om de reden die jij nu suggereert. Om zo objectief mogelijk over de zuivelmarkt te berichten, wilden we elke schijn van mogelijke belangenverstrengeling vermijden.

groet

DCA Team
Gerald 3 Juni 2015
Bedankt voor de reactie, dat goed om te weten!
Gerald 3 Juni 2015
P.S. misschien moet de DTO de informatie op hun site dan ook even updaten.
Trienke Elshof 4 Juni 2015
Beste Gerald, binnenkort komt DTO met een geheel vernieuwde website.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden