Over in Franse handen

Arla en Lactalis bereiken akkoord over Walhorn

16 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zuivelbedrijven Arla Foods en Lactalis hebben een akkoord bereikt over het Belgische Walhorn, een joint venture tussen de Deense-Zweedse en Franse coöperaties. Het bedrijf komt volledig in Franse handen, zo laten de eigenaren weten.

Met de fusie tussen Arla en Eupener Genossenschaftsmolkerei Walhorn in augustus 2014 kreeg Arla 49 procent van de aandelen Walhorn in handen, Lactalis hield de overige 51 procent. Nu heeft Arla besloten er van af te willen en heeft haar deel verkocht aan Lactalis.

Al sinds de fusie zijn de beide coöperaties met elkaar in gesprek over de toekomst van de Belgische tak welke gespecialiseerd is in de productie van melkpoeder, vloeibare melkproducten en room. Resultaat van de gesprekken is dat het bedrijf op 30 juni geheel in handen van Lactalis komt. Voor de 800 melkveehouders die aangesloten zijn bij Waldhorn verandert er niets. De contracten met betrekking tot melklevering zullen tot en met juni 2016 onveranderd doorgaan.

Na ontbinding van de overeenkomst is de samenwerking tussen de beide bedrijven nog niet helemaal stopgezet. In een nieuwe overeenkomst is vastgelegd dat Arla Foods jaarijks 100 miljoen kilo melk aan Walhorn levert.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet als winst groeien

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden