Minder dan verwacht

Franse melkaanvoer over april licht gedaald

16 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Franse melkaanvoer over de maand april laat een lichte daling zien, dat blijkt uit cijfers van het Franse ministerie van Landbouw Agreste. In totaal leverden Franse melkveehouders 2,197 miljoen ton aan de zuivelfabrieken, een daling van 1 procent ten opzichte van het hoge niveau in de maand april 2014.

De grootste dalingen in de melkaanvoer is te vinden in het zuidwesten van Frankrijk. Hier ging de productie bijna vijf procent naar beneden in vergelijking met het jaar ervoor. Ook Normandië zag de cijfers dalen met 2,6 procent en het zuidwesten van Frankrijk liet een daling van 1,6 procent zien. 

Het totale aanvoercijfer over april komt wel iets hoger uit in vergelijking met de maand maart 2015, toen kwam de melkaanvoer uit op 2,176 miljoen ton. Hiermee eindigt Frankrijk het quotumjaar 2013/2014 met een daling van de melklevering van 3,3 procent na vetcorrectie.

De verwachte piek in de productie na het afschaffen van het melkquotum heeft niet onmiddelijk plaats gevonden, aldus het ministerie. 'Toch is het huidige niveau niet slecht als we het vergelijken met april 2013, een plus van 8,1 procent.' Het ministerie verwacht dat de melkcijfers over de maand mei wel dicht bij het niveau van vorig jaar zullen liggen.

 

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden