Lichte toename productie

Australië haalt nipt record melkaanvoer in mei

7 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Australië heeft in de voorlaatste maand van het melkseizoen down under, dat loopt van juli tot en met juni, nipt een record in de melkaanvoer behaald. De productie over de maand mei komt uit op 689.200 ton, 1,1 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De 681.300 ton van mei 2014 was destijds al een recordproductie.

2,8

procent

groeit melkaanvoer dit seizoen in Australië

Dit betekent dat ook Australië de melkproductie steeds verder weet op te voeren. De melkaanvoer in de eerste elf maanden van het huidige seizoen 2014/15 komt uit op bijna 8,82 miljoen ton, 2,8 procent meer dan in dezelfde periode van het vorig seizoen 2013/14. Voor Australië is de totale seizoensproductie, die naar verwachting uitkomt rond de 9,5 miljoen ton, geen all-time-high. In de jaren 2005 en 2006 lag de melkproductie beduidend hoger dan nu.

De melkaanvoer in Australië groeit relatief gezien vooral in Tasmanië. Op het schiereiland groeit de productie vrijwel het hele seizoen flink, al is de regio met 69.100 ton in mei - een plus van 7,9 procent - een kleine speler. Victoria is weliswaar de kleinste staat van het Australische vasteland, maar levert wel de meeste melk. Met een productie van 432.200 ton in mei, opvallend genoeg een daling van 0,3 procent, levert Victoria bijna 63 procent van alle Australische melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden