Maar plus voor rauwe melk

Room doet opnieuw een stapje omlaag

22 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Er begint weer vraag te komen naar rauwe melk, zo blijkt uit de resultaten van Dairy Auctions Online (DAO). Het levert een plus op voor verse Poolse melk. Minder goed presteerde room. Tegen een lagere prijs werd de helft van het volume verkocht.

26,35

euro

per 100 kg Poolse melk

De veiling van deze week pakt door op de trends die een week eerder in gang gezet zijn. Zo doet room opnieuw een stapje terug. Een duidelijk signaal dat de zomervakantie begonnen is. Iets wat doorgaans resulteert in minder vraag en iets lagere prijzen. Van het aangeboden volume van 40 ton vond de helft een koper tegen een prijs van 3,28 euro. Dit was meteen de onderprijs.

Bij rauwe melk wordt het steeds duidelijk dat op diverse plaatsen de aanvoer nu echt aan het dalen is. Zo kon de Poolse melk verkocht worden tegen 26,35 euro. Het was een prijs die ervoor kon zorgen dat het complete volume verkocht werd. De onderprijs lag hier op 26,10 euro, wat duidelijk maakt dat een kleine plus mogelijk was. 

Minder goed presteerde op de veiling weipoeder. Alle volumes die betrekking hebben op leveringen vanaf augustus vonden een koper, maar dit gebeurde wel tegen een prijs lager dan die van de week ervoor. Een week eerder werden er prijzen neergezet van respectievelijk 553 euro (levering augustus, september en oktober) en 551,50 euro (levering oktober, november en december). In aanloop richting het einde van juli blijven de prijzen steken op 539 en 551,50 euro per ton. 

Onverkocht bleven opnieuw Gouda kaas (2,10 euro per kilo) en zoete boter (2,75 euro per kilo).   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden