Bang voor boycot vrije handel

Voedingssector en LTO vrezen Franse protectie

7 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De oproep van de Fédéderation Nationale des Coopératives Laitières (FNCL) om in Frankrijk geen import zuivelproducten meer toe te staan, heeft voor onrust in Nederland gezorgd. De voedingssector en LTO roepen willen dit koste wat kost voorkomen.

Geen interne markt met de Franse slag in Europese Unie

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de Land- en Tuinbouworganisatie LTO en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) roepen Brussel en de Nederlandse regering op om het voorgestelde protectionisme van de Fransen niet toe te staan en het vrije handelsverkeer op de Europese Interne Markt te garanderen.

Volgens de organisaties is de maatregel om in Frankrijk enkel Franse zuivelproducten te verkopen in strijd met de uitgangspunten van een open EU-markt. 'Een goed functionerende EU-markt is in het belang van alle betrokkenen in de keten, ook voor de Franse boeren', aldus NZO en LTO.

Philip den Ouden, directeur FNLI: “Op het moment dat EU-lidstaten teruggrijpen op protectionisme om de eigen producenten te beschermen, krijgen we een interne markt ‘met de Franse slag’ en dat moeten we koste wat kost voorkomen.” Ook roept de FNLI staatssecretaris Dijksma op haar eerder krachtige boodschap hierover binnen de EU luid te blijven verkondigen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
petatje 7 Augustus 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10865148/Voedingssector-en-LTO-vrezen-Franse-protectie]Voedingssector en LTO vrezen Franse protectie[/url]
LTO Nederland is mede schuldig aan het aanwakkeren van protectionisme alleen snappen ze het als rechtgeaarde calvinisten niet. De franse boeren denken gewoon dat nederland en duitsland hun prijzen wil?ens en wetens verzieken. De boeren uit deze landen zijn kennelijk tevreden met de prijzen die ze krijgen want ze gaan niet de straat op. Tja en ze liggen wel in het schap bij de prijsvechters van duitse origine. Wellicht dat de calvinistische boerenleiders
eens naar hun niet calvinistische Franse collegas op visite moeten en hun laten voelen en ervaren dat de calvinistische boeren dezelfde moeite hebben met de slechte margeverdeling voor agrarische producten als melk en vlees. Moeten ze wel bereid zijn om een woordje Frans te praten en een goed glas te drinken en de agendas en horloges thuis laten. Dat is beter als direct via regeringen deze franse boeren te menen moeten corrigeren. Als een ding niet werkt dan is het wel deze manier van calvinistisch hoog van de toren blazen richting in feite je collegas. Dat is zelfs gewoon tegen de haren in strijken en mondt dus uit in wagens met nederlandse en duitse producten leegroven hetgeen ik ook niet waardeer maar wel begrijp gezien de hautaine manier van optreden van hun beroepsgenoten binnen europa! Wil je dit voorkomen kom dan als LTO eens naar buiten op een andere manier,kortweg voor een fatsoenlijk inkomen voor je leden die je als organisatie financieren en los van staatssecretaris en verwerkende industrie. Dat zijn niet direct je vrienden als het om boereninkomens gaat!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden