Animo wel minder

Kwart melkveehouders denkt nog aan uitbreiden

14 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na de uitbreidingen van de laatste jaren hebben Nederlandse melkveehouders dit jaar minder zin in het expanderen van hun melkveestallen. Ook de huidige melkprijzen en de sombere perspectieven op de melkmarkt spelen hierbij uiteraard een rol. Desondanks heeft 23,5 procent van de Nederlandse melkveehouders nog plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

8,7

procent

van boeren is van plan dit jaar te investeren in melkapparatuur

Dit is een daling ten opzichte van 2014, toen nog 26,0 procent aangaf uitbreidingsplannen te hebben, zo blijkt uit onderzoek van AgriDirect. Hiermee is het laagste niveau in de uitbreidingsplannen bereikt sinds het onderzoeksbureau deze meting uitvoert. Het onderzoek bestaat uit een jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse melkveehouder, waarbij in de periode  april tot en met juli beantwoordden ruim 8.000 melkveehouders met minimaal 50 koeien vragen beantwoorden over hun toekomst- en investeringsplannen.
 
Naast het laagste percentage uitbreidingsplannen, wordt eveneens het laagste percentage investeringsplannen in melkapparatuur gemeten. Dit jaar is 8,7 procent van de melkveehouders van plan om nieuwe melkapparatuur aan te schaffen. In 2014 lag dit percentage op 10,7 procent. Dit is een halvering van het percentage investeringsplannen in melkapparatuur ten opzichte van het jaar 2008.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

ZuivelNL wil ook voor biologisch KringloopWijzer

Nieuws melk

Belgische hygiëne- en antibioticaregels scherper

Nieuws melk

Weging Kringloopwijzer in commerciële handen

Nieuws melk

Weidegang lijdt onder verduurzamingsdruk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden