Room en melk in de plus

Naderend einde vakantie steun voor melk

19 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Op de eerste plaatsen gaan kinderen weer naar school en op andere plaatsen is het aftellen begonnen. Toeval of niet, maar er wordt weer meer actie gezien op de veiling van Dairy Auctions Online. De Europese internetveiling. Het levert plussen op voor room en rauwe melk.

3,38

euro

per kilo levert room op

Op de DAO wisselde het complete volume aan room van eigenaar tegen een prijs van 3,38 euro per kilo. Een plus in vergelijking met de onderprijs van 3,25 euro en een ruime stijging in vergelijking met een week eerder toen de prijs niet verder kwam dan 3,15 euro per kilo.   

Ook verse melk weet een plus te behalen. Zo leverde de 150 ton Poolse melk half augustus nog 24,98 euro op, maar komt die prijs nu uit op 25,40 euro voor 125 ton Poolse melk en komt de prijs van de resterende 25 ton uit op 25,38 euro.

Naast room en verse melk wisselde er ook zoete boter van eigenaar. Dit tegen een prijs van 2,70 euro per kilo. Een week eerder werd deze prijs nog niet door kopers geaccepteerd, maar nu viel de prijs wel in goede aarde. Overigens bedroeg de onderprijs 2,69 euro.    

Wei leverde gemengde resultaten op. Met 516 en 510 euro per ton voor de maanden dichtbij waren de resultaten iets beter in vergelijking met half augustus, maar tegen die prijs werd niet het complete volume verkocht. Voor levering oktober, november en december leverde 75 ton 545 euro per ton op. 

Overkocht bleven kaas op 1,99 euro per kilo en magere melkpoeder met een prijs van 1.695 euro per ton. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden