Maar melk wordt duurder

Kopers geloven nog niet in hogere kaasprijs

8 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een hogere kaasprijs en een hogere prijs voor melk onthulden de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Het verschil tussen de twee fabricaten is dat kaas onverkocht bleef, maar de melk wel degelijk van eigenaar wisselde. Ook room kon een plus in de wacht slepen. 

De onderprijs van kaas steeg op de digitale veiling van 2,04 euro per kilo naar 2,10 euro per kilo. Een stijging waar de markt niet van overtuigd is, zo illustreert het uitblijven van verkopen. 

27,10

euro

hoogste prijs voor Poolse melk

Beter verging het de rauwe melk. Voor de Poolse melk werd een minimumprijs van 26,25 euro weggezet, maar die pakte uiteindelijk hoger uit. Zo leverde een klein deel van de melk een prijs op van 27,10 euro en bracht het overgrote deel van de melk 27,05 euro per 100 kg op. De hogere prijzen kunnen er op wijzen dat er minder aanbod in Polen is of dat er een grotere vraag naar melk is vanuit de vershoek. 

De oplopende prijs van room kan een signaal zijn dat de zaken in de retail goed gaan. Zo werd er 20 ton room verkocht tegen 3,50 euro per kilo. Een nette 5 cent boven de onderprijs van 3,45 euro. Een prijs die gezien de noteringen voor boter te hoog ligt voor botermakers.

Opnieuw wordt ook duidelijk dat hogere prijzen voor wei er nog niet in zitten. Zo levert 23 ton Poolse wei voor menselijke consumptie een schamele 525 euro per ton op. Onverkocht bleven zure boter (2,95 euro), karnemelkpoeder (1.480 euro per ton) en magere melkpoeder (1.710 euro per ton).  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden