Buitenlands zuivel in de brand

Melkveehouders in Spanje blijven maar protesten

9 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Donderdag hebben er in Spanje opnieuw protesten plaatsgevonden over de lage melkprijzen in combinatie met een te hoge kostprijs. De protestanten zijn woest over het politieke beleid, aangezien er nog altijd zuivel vanuit het buitenland naar Spanje gaat.

Om de onvrede over dit beleid aan te tonen gooiden melkveehouders zuivelproducten die vanuit Frankrijk en Duitsland werden geïmporteerd op een hoop, om deze vervolgens in de brand te steken. Vooral kaas, yoghurt en pakken met melk werden op de brandstapel gegooid. Om de situatie nog kenbaarder te maken werden de Duitse en Franse vlag er bovenop gegooid.

Spaanse melkveehouders eisen minder import van zuivelproducten

Daarnaast is er vandaag in totaal meer dan 1.000 liter melk gratis weggegeven. Op deze manier willen de melkveehouders laten zien dat de melk veel te weinig oplevert. De hele week is er al geprotesteerd in Spanje, alleen was het vandaag allemaal net wat heftiger.

Woensdag ging de Spaanse regering in overleg over deze crisis. Het regeringsgebouw werd omringd met trekkers aangezien de melkveehouders eisen dat Alberto Nunez Feijoo met de veehouders in gesprek gaat. Ondanks dat Spanje onderdeel is van de EU vindt men het onacceptabel dat er landbouwproducten vanuit andere landen naar Spanje gaan, terwijl de veehouders onder de kostprijs produceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden