Boter zet een min neer

Gouda en melk maken verlies goed op veiling

22 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Op de Dairy Auctions Online van week 39 maken de prijzen van melk en Gouda het verlies dat in week 38 is gelden meer dan goed. De prijs van room steeg voor de derde week op rij.

In totaal is 150 ton melk aangeboden op de veiling, wat eveneel is als in week 38 het geval was. Waar vorige week met 27,10 euro het meeste werd betaald voor 100 kg melk, en met 26,90 euro per 100 kg het minste, is tijdens deze veilig alle het melk verkocht voor prijzen van 27,23 tot 27,30 euro per 100 kg. Poolse partijen boden de melk aan.

Voor de derde veiling op rij stijgt de roomprijs

Room heeft voor de derde week op een rij een hogere notering neer weten te zetten. De 30 ton uit Nederland die geveild is noteerde 3,61 euro per kilo, wat een stijging 8 cent per kilo betekent in vergelijking met een week eerder.

Ondanks de problemen die zich voordoen op de kaasmarkt, heeft Gouda een stijging geboekt. Een plus van 10 cent brengt de prijs terug tot de twee euro per kilo, namelijk 2,05 euro. In totaal is 42 ton Gouda verkocht. De kaas uit Litouwen, die vorige week voor het eerst werd aangeboden, is opnieuw niet van eigenaar gewisseld.

Voor zure boter is de situatie minder rooskleurig in week 39. Van de 84 ton aangeboden product wisselde slechts 21 ton Belgische zure boter van eigenaar. Dit gebeurde voor een prijs van 2,89 euro per kilo, wat betekent dat de notering met 6 cent per kilo is gedaald. De veiling van wei voor veevoer heeft twee partijen product weten te verkopen. Dit voor respectievelijk 601 en 599 euro per ton. De onderprijzen hiervoor bedroegen 565 en 575 euro per ton.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden