Ook financieel directeur weg

Van Bochove stopt als directeur Graafstroom

23 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Henk van Bochove, algemeen directeur van De Graafstroom, maakt bekend zijn functie neer te leggen. Vanaf mei 2016 is hij directeur af. Niet alleen Van Bochove geeft het stokje door ook financieel directeur Joris Aarts maakt bekend te stoppen. 

We hebben wat moois opgebouwd

Dinsdag maakte Van Bochove aan de leden bekend te stoppen als algemeen directeur van de Graafstroom. Die waren hier niet blij mee, aldus de directeur. Hij was dan ook betrokken bij het zelfstandig worden van de Deltamilk. 'We hebben wat moois opgebouwd.' Teunis Sterk, voorzitter van de zuivelcoöperatie Deltamilk, sluit zich hierbij aan.  

Vanaf mei 2016 is Van Bochove officieel directeur af en hoopt hij als zelfstandig ondernemer in de zuivel aan de slag te gaan. Door al zo ver van te voren zijn vertrek aan te kondigen hoopt de algemeen directeur voldoende tijd te krijgen om zijn opvolger in te werken. Een naam heeft hij nog niet, want 'daar wordt naar gezocht.' Ook Joris Aarts legt na 6,5 jaar zijn functie als financieel directeur neer. Hij stopt per 1 november. 'Voor hem is het tijd voor de volgende stap. Hij gaat in de automatisering werken', licht Van Bochove toe. 

Sterk betreurt het dat er afscheid genomen moet worden van een goed team, zoals hij Aarts en Van Bochove omschrijft. 'Beter konden we het niet wensen.' De voorzitter van de zuivelcoöperatie zegt dat hij zich er van bewust is dat een directie een einddatum heeft, maar 'dat twee leden binnen een jaar weggaan' valt tegen.  

In de markt klinkt het gerucht dat de nauwe band met A-Ware een rol gespeeld heeft bij de recente ontwikkelingen, maar dat ontkent de directeur. 'A-Ware staat hier los van.' Ondertussen heeft Deltamilk sinds dit jaar wel de regie over het nieuwe pakhuis weer naar zichzelf toegetrokken. Eerder zou A-Ware alle operationele activiteiten van het nieuwe pakhuis onder zijn hoede nemen. Sterk geeft aan dat dit gebeurd is om de processen te vereenvoudigen en de interne structuur te verbeteren. Waarbij ook Sterk benadrukt dat de verstandhouding tussen de twee zuivelbedrijven 'super' is.    

Het bedrijf gaat een nieuwe fase in met roerige en lastige tijden, waarbij een nieuw bestuur kan helpen. Het houdt niet automatisch een wijziging van de strategie in, want die is, zo benadrukt Sterk, tot 2020 vastgelegd. Ondertussen presteert het eigen merk: De Graafstroom, volgens Sterk, goed. 'De reacties zijn positief en we zien de afzet groeien. Onder meer Lidl is aanbieder van de kaas. Met circa 170 leden geeft Sterk aan dat leiding geven aan de Graafstroom een mooie kans is voor iemand met ambitie.   

Niet alleen Deltamilk krijgt een nieuwe topman ook bij Cono is een wisseling van de wacht. Eric Hulst wordt opgevolgd door voormalig operationeel directeur Wim Betten. Hij werkte al sinds januari 2013 nauw samen met Hulst. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Knulst volgt Noordermeer op bij De Graafstroom

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden