Groeiende productie ten einde

Britten melken evenveel als een jaar geleden

1 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk hebben een eind gemaakt aan de stijgende productie. Het is de eerste maand van 2015 dat de productie niet hoger ligt dan van dezelfde maand in 2014. Toeval of niet, maar in augustus 2015 is er exact net zoveel gemolken als in augustus 2014, namelijk 1,21 miljoen ton melk.

Ongeveer een maand geleden werd er nog gepubliceerd dat er in juli 2015 minder werd gemolken dan een jaar geleden. Echter blijkt dat er een miscalculatie heeft plaatsgevonden bij het Britse AHDB. Inmiddels zijn de aanvoercijfers hersteld van deze fout.

Tot en met april dit jaar waren de stijgingen nog nihil in het Verenigd Koninkrijk, waarna er vol gas gemolken werd vanaf mei, toen het melkquotum ten einde was. De consequenties hebben de Britten teruggezien in de melkprijs, die behoorlijk kelderde sinds het einde van het melkquotum.

De gevolgen van de lage melkprijs worden zichtbaar

Naar aanleiding daarvan klonken er allerlei geluiden dat er steeds meer melkveehouders, gedwongen of ongedwongen, stopten met melken. Dit is inmiddels terug te vinden in de melkaanvoer. Daarnaast geven melkveehouders ook minder aanvullende voedingsmiddelen aan het melkvee, waardoor de productie eveneens daalt.

De verwachting met de huidige prijzen is dat de melkproductie geen sprongen omhoog gaat doen de komende maanden, waardoor de kans behoorlijk groot is dat de melkproductie voor de maand september lager uitvalt dan die van een jaar geleden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden