Steun per koe

Spanje steekt EU geld wel in melkveehouder

29 September 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Spanje maakt bekend het geld van de Europese Commissie om melkveehouders en varkenshouders te helpen in te zetten als directe steun. Dit gebeurt dan door een bedrag per koe. Dit in tegenstelling tot Nederland die koos voor ondersteuning van randzaken. 

300

euro

per koe steun

De Spaanse regering maakt bekend dat melkveehouders die tussen april en juli verlies gedraaid hebben kunnen rekenen op steun. Het gaat dan om een bedrag van 300 euro per koe met een bovengrens van 10.000 euro. Landbouwminister Isabel Garcia maakt bekend dat hier naar schatting 1.700 ondernemingen voor in aanmerking komen. 

Geschat wordt dat nog eens 3.900 ondernemingen in aanmerking komen voor een bedrag van 110 euro per hoofd. Deze bedrijven zijn minder door de crisis getroffen, maar kwamen in de knel door het doen van noodzakelijke investeringen om te moderniseren.

In totaal wordt er rekening mee gehouden dat deze injectie 20 miljoen euro gaat bedragen. Een aanzienlijke financièle injectie in de Spaanse melkveebedrijven. Daarmee wordt geprobeerd te voorkomen dat de bedrijven de deuren moeten sluiten. Het geld ontvangen de melkveehouders in november en is afkomstig uit het geld wat Brussel verstrekt.  

Hoewel de Spaanse melkers steun krijgen is het nog geen garantie voor rust in de sector. Twee belangrijke belangenbehartigers vroegen namelijk om een vaste minimumprijs, maar daar gaf het ministerie geen gehoor aan. 

Daarmee zetten de Spanjaarden het geld heel anders in dan de Nederlanders. Waar het geld over drie onderwerpen verdeeld wordt en in de melksector onder meer ingezet wordt voor het stimuleren van weidegang en weidevogels. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Annie 30 September 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10866012/Spanje-steekt-EU-geld-wel-in-melkveehouder]Spanje steekt EU geld wel in melkveehouder[/url]
Maar gauw lezen en er niet teveel bij nadenken. Nu ken ik de situatie in Spanje niet zo goed. Het lijkt me wel dat in Spanje het geld terecht komt bij waar en voor wie het is bedoeld. Heel eenvoudig en simpel. Waarom kan dat hier niet? Vogelbeheer en weidegang....tja dan voel ik me eerlijk gezegd niet erg serieus genomen. Dus gauw lezen en er niet teveel bij nadenken. De zon die schijnt en het gemaaide gras dat zo lekker ruikt, laat het de dag niet bederven.
jjm vdworp 30 September 2015
Nu weer steun krijgen en dan weer inversteren net als 1 jaar geleden toen was de prijs ook goed en wat deden we Juist in versteren anders moesten we belasting betalen?????
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden