Kaasopslag Nederland: 8.156 ton

Vervroegde uitbetaling toeslagen gaat door

2 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Europa maakt vaart bij het doorvoeren van de maatregelen om melkvee- en varkenshouders te helpen. Zo kwamen de laatste dagen al berichten vanuit diverse lidstaten over hoe ze het geld gaan inzetten. Nu blijkt dat de Commissie ook vervroegde betaling van een groter deel van de toeslagen mogelijk maakt en hoe de opslag van kaas verdeeld wordt. Waarmee het pakket ter waarde van 500 miljoen euro wordt doorgevoerd.  

8.156

ton

kaas mag Nederland wegleggen

Nederland krijgt van Europa een envelop met 29.937.209 euro. Die wordt verdeeld over melk, varkens en mestverwerking. Spanje verdeelt de 25.526.629 euro wel over de melkveehouders en ook de Britten kozen voor een directe steun aan de melkveehouders ter waarde van 36.072.462 euro. De Duitsers krijgen met 69.233.789 euro het grootste bedrag overgemaakt, maar daarvan is niet duidelijk hoe ze dat geld gaan inzetten.   

Ook maakt de Europese Commissie het mogelijk om vervroegd al een groter deel van de toeslagen uit te betalen. Zo mag er vanaf 16 oktober begonnen worden met het uitkeren van de voorschotten. Daarbij mag tot 70 procent van het geld uitbetaald worden.  

Nog een andere methode die ingezet wordt om de markt te helpen is de private opslag van kaas. De Commissie heeft dit middel al eerder ingezet, maar toen maakten vooral landen gebruik van de opslag die amper exporteerden op Rusland. Om herhaling te voorkomen is de 100.000 ton eerlijk over de lidstaten verdeeld. Zo mag Duitsland met 23.626 ton het grootste volume wegleggen, volgt Frankrijk met 20.830 ton, staat Italië met 12.015 ton op de derde plaats en komt Nederland met 8.156 ton op een vierde plaats.

De private opslag van kaas treedt de komende dagen in werking. Dit geldt ook voor de andere maatregelen die op 1 oktober door de lidstaten zijn doorgenomen.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
steen 5 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10866100/Vervroegde-uitbetaling-toeslagen-gaat-door]Vervroegde uitbetaling toeslagen gaat door[/url]
zou een hoop melkveehouders verligting gevenin de lage melk prijs
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden