Tijdens staatsbezoek in China

Willem-Alexander en Máxima tussen de koeien

26 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Nederlandse inspanningen op de zuivelsector in China verder te ontwikkelen, vormen een prominent onderdeel van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan China. Op de eerste dag van het staatsbezoek bracht het koninklijk paar een bezoek aan het Dutch Dairy Expertise Centre.

Dit praktijk- en trainingscentrum maakt deel uit van het zogeheten Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC), een samenwerkingsverband tussen het Nederlandse en Chinese kennisorganisaties en zuivelbedrijven. In dit pact werken de China Agricultural University (CAU), Wageningen UR, FrieslandCampina, CRV, Rabobank en China Zhongdi Dairy Holdings Company Limited samen.

Ook Sharon Dijksma, de staatssecretaris van Landbouw, Bert Koenders, de minister van Buitelandse Zaken, en Roelof Joosten, de topman van FrieslandCampina, waren tijdens het bezoek van de partij. Samen met collega Jianshe Zhang, de topman van China Zhongdi Dairy, leidde Joosten het koninklijk paar rond door de koeienstal. Daar kregen zij tekst en uitleg van de inspanningen van de kennispartners in het verbeteren van de voedselveiligheid, de kwaliteit en de productiviteit van de Chinese zuivelketen.

Ook kregen de gasten uitleg over de stand van zaken in de Chinese zuivelsector, de ketenaanpak van de Nederlandse zuivelsector en hoe Nederlandse kennis kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Chinese zuivelsector.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
o o 26 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10866430/Willem-Alexander-en-Maxima-tussen-de-koeien]Willem-Alexander en Maxima tussen de koeien[/url]
nederlandse inspanningen om de zuivelsector in china te ontwikkelen dat is zelfmoord voor de nederlandse zuivelsector leer ze daar maar stieren melken ofzo.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden