Afwachtende houding

Zuivelmarkt telt af tot Global Dairy Trade

3 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het wordt spannend hoe de veiling van de Global Dairy Trade (GDT) gaat uitpakken voor de zuivelprijzen. Op de veiling van Dairy Auctions Online blijkt al dat de markt een afwachtende houding heeft aangenomen. Veel product bleef daardoor onverkocht.

3,57

euro

voor room

Verkocht werden wel room, wei voor levering november en december en een gedeelte van het volume rauwe melk. Room werd aangeboden tegen een onderprijs van 3,55 euro en verkocht tegen een prijs van 3,57 euro per kilo. Het ging hier om een volume van 30 ton.

Van de Duitse melk werd ongeveer een kwart van het aangeboden volume verkocht. Deze werd aangeboden tegen een onderprijs van 25 euro en kon uiteindelijk verkocht worden tegen een prijs van 25,60 euro per 100 kg. De partij wei voor levering november en december kon wel in zijn geheel verkocht worden. Hoewel de onderprijs werd neergezet op 550 euro, leverde het product uiteindelijk een prijs op van 561 euro per ton.

De overige fabricaten vonden geen koper. Zo kon kaas voor levering januari/februari en maart tegen een onderprijs van 2,20 euro kopers niet over de streep trekken. Ook zure room tegen een prijs van 3,05 euro en magere melkpoeder (1.770 euro) vonden geen kopers. Bij wei geldt dat alles boven een prijs van 570 euro onverkocht bleef.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden