Plus 4 procent in september

Franse melkaanvoer loopt op in het laagseizoen

16 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Frankrijk valt in het laagseizoen flink hoger uit dan vorig jaar. De melkaanvoer komt in september uit op bijna 1,94 miljoen ton, wat 3,9 procent meer is dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit gecorrigeerde aanvoergegevens die Frankrijk heeft ingeleverd bij de Europese Commissie en worden gepubliceerd door Eurostat.

Eerder maakte Brussel melding van een maandproductie van 1,96 miljoen ton voor Frankrijk, wat een toename van 5 procent had ingehouden. Deze cijfers zijn nu dus aangepast. De conclusie blijft echter hetzelfde voor de maand september dan eerder uitgesproken. En dat is dat een deel van de Franse melkveehouders dus minder gas heeft teruggenomen in september, de traditionele wissel van de zomer- naar het winterseizoen.

In de maanden ervoor, van juni tot en met augustus, was het verschil in de melkproductie een stuk kleiner dan in september. Of dit, zoals eerder gememoreerd, een incident is of een structurele beweging in de Franse melkproductie wordt de komende maanden duidelijk als de melkproductie traditioneel weer gaat stijgen. De signalen wijzen, in de eerste week van november, op een weer gematigder groeiniveau.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden