John Wilson herkozen

Fonterra-voorzitter mag ondanks lage prijs blijven

23 November 2015

Hoewel de Nieuw-Zeelandse melkveehouders financieel de touwtjes aan elkaar moeten knopen en Fonterra een melkprijs uitbetaald die voor veel bedrijven onder de kostprijs ligt, is voorzitter John Wilson herkozen voor een nieuwe termijn. Hij kreeg een ruime meerderheid van de stemmen.

Zoveel support krijgen, maakt mij nederig

Dit melden Nieuw-Zeelandse media. De herbenoeming voor een jaar was naar verluidt geen vanzelfsprekendheid, want er gingen geruchten van een campagne tegen zijn herbenoeming. Deze zou afkomstig zijn van een groep melkveehouders die ontevreden zijn met de lage melkprijzen. Zelf wilde hij hier niet op ingaan in een reactie. 'We weten allemaal dat het erg moeilijk is op het boerenbedrijf met de huidige lage melkprijzen. Dan zoveel support krijgen, maakt mij nederig.'

Van de leden-melkveebedrijven had 65 procent een stem uitgebracht, goed voor 73 procent van de melkplas die Fonterra jaarlijks verwerkt. De herbenoeming betekent dat Wilson het ingezette beleid bij de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant samen met topman Theo Spierings kan voortzetten. Fonterra heeft ondanks de lagere prijzen op de wereldmarkt voor zuivel met reorganisaties het financieel resultaat van de onderneming weten te verberen.

Dankzij dit resultaat krijgen de leden-melkveehouders naar verwachting aan het einde van het seizoen iets meer dividend uitgekeerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden