DeLaval gaat helpen

China dringend op zoek naar melkveehouders

27 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Het snelle tempo waarin de Chinese zuivelsector zich ontwikkelt heeft een nieuwe zwakke plek in de sector blootgelegd. Er zijn namelijk niet genoeg gekwalificeerde managers om de grote melkveebedrijven te runnen. DeLaval schiet te hulp. 

DeLaval en Tetra Pak, beide onderdeel van de Tetra Laval Groep, hebben een overeenkomst gesloten met de Dairy Association of China. Het gaat hier om een overeenkomst van vijf jaar, waarmee de bedrijven toezeggen nieuwe bedrijfshoofden voor melkveebedrijven op te leiden. 

Het klinkt vreemd dat een land als China een gebrek heeft aan goede bedrijfshoofden. Toch blijkt dit nu net een punt van aandacht te zijn bij het opschalen van de sector. China wil namelijk af van de zeer kleine melkveebedrijven en toewerken naar midden en grote bedrijven. Daarmee bedoelen ze bedrijven van meer dan 100 melkkoeien. Het doel is om tegen 2020 het aandeel van dit soort bedrijven verhoogd te hebben van 45 naar 60 procent.   

60

procent

midden en grote bedrijven tegen 2020

De overheid hoopt zo de efficiency van bedrijven te kunnen verbeteren, een hogere productkwaliteit weg te kunnen zetten en het dierwelzijn te verbeteren. Alleen om dit te kunnen doen zijn er melkveehouders nodig die voldoende kennis hebben om van deze bedrijven een succes te maken en die zijn er niet voldoende. 

De van oorsprong Zweedse bedrijven DeLaval en Tetra Pak schieten nu te hulp. De komende vijf jaar gaan ze 150 bedrijfshoofden opleiden die een grootschalig melkveebedrijf kunnen runnen. Vervolgens kunnen deze melkveehouders de kennis weer delen met andere en zo de sector naar een hoger niveau tillen. 

Professor Li Shengli, onder meer hoofdonderzoeker melkveehouderij verbonden aan het Chinese landbouwministerie, benadrukt dat China een eigen zuivelsector moet ontwikkelen. ´Met een zuivelconsumptie van minder dan 20 liter per persoon is de consumptie in China nog steeds laag. Dit komt neer op helft van de gemiddelde productie in Azië. En een vijfde van het gemiddelde in Europa. Toch is er veel groeipotentie door een stijgend inkomen in combinatie met het verlangen van mensen om een hogere levensstandaard te realiseren.' 

Het ligt voor de hand dat door het opleiden van de bedrijfshoofden deze direct bekend worden met de producten DeLaval. Een bedrijf wat grote groeikansen ziet in China.    

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Willy 27 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10867033/China-dringend-op-zoek-naar-melkveehouders-]China dringend op zoek naar melkveehouders[/url]
Dus China heeft onze melk producten niet meer nodig, dus zal de melk prijs nog verder dalen. En kunnen de europese melk veehouders op chinese stokjes bijten.
bas 27 November 2015
Dit is dus gewoon een feit,China is gewoon een giga groot land/werelddeel .Van de incidenten van enkele jaren terug(geweldig opgeklopt door de westerse melklobby)zijn ze helemaal terug in zuivelland Trouwens nieuw zeeland en australie zijn veel dichter bij en ze kunnen veel goedkoper produceren als europa.
Iwan 30 November 2015
Die ontwikkelingen zijn niet tegen te houden, je moet er alleen niet bang voor zijn maar als ondernemer / NL / EU goed op inspelen. Iets waar bv FrieslandCampina goed mee bezig is. De verwachting is dat de zuivelconsumptie wereldwijd de komende jaren blijft stijgen, met name door vraag uit Azie / China. De Chinezen vertrouwen met name babyvoeding niet dat geproduceerd is in het land zelf, dus dat zullen ze de komende jaren nog steeds veelal uit Europa halen. En geef ze eens ongelijk dat ze zoveel mogelijk in het land zelf willen produceren.
Lizelotte 30 November 2015
Als je een aap leert klimmen, krijg je de cocosnoten op je hoofd!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden