Plusje voor room

Iets hogere kaasprijs helpt markt niet

1 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een iets hogere inzet van de kaasprijs doet de verkoop geen goed, zo blijkt uit de resultaten van Dairy Auctions Online (DAO). Beter gaat het bij room, weer een heel klein plusje wordt gehaald.  

Het nieuwe jaar dient zich alweer aan voor de verkoop van kaas. Het levert een plus op voor de maanden januari, februari en maart. De minimale verkoopprijs wordt voor deze periode opgetrokken naar 2,25 euro per kilo. 

2,25

euro

onderprijs voor kaas

Voor de roomprijs bleef de onderprijs staan op 3,55 euro. Tegen die prijs waren kopers bereid om over te gaan tot zaken en kon er zelfs een kleine plus gehaald worden. De room werd verkocht tegen een prijs van 3,57 euro voor levering week 50. 

Naast room werd er alleen een kleine partij wei verkocht. Voor de eerste helft van december of januari bracht deze 305 euro per ton op. Wat inhoudt dat er precies de minimale onderprijs betaald is. 

Onverkocht bleven rauwe melk (25 euro), zure boter (2,87 tot 2,90 euro) en wei (515 tot 530 euro per ton). Wellicht dat er volgende week nog een opleving van de handel kan plaatsvinden, waarna het waarschijnlijk rustig blijft tot na de kerst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden