Inside: Melk & Voer

Handel in snijmaïs begint tot leven te komen

8 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

De handel in kuilmaïs begint op gang te komen en dat levert hogere prijzen op. Stabieler zijn de prijzen voor ruwvoer. Boerenbusiness Voer kijkt naar de tussenstand op de ruwvoermarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na een paar rustige weken begint nu de handel in kuilmaïs op gang te komen. Hierbij blijken prijzen in het noorden gemiddeld hoger te liggen dan die in het zuiden. Grofweg beweegt de prijs zich tussen de 55 en 60 euro per ton franco boerderij. 

60

euro

bovenkant van prijs snijmaïs

Verwacht wordt dat de komende weken de handel gaat aantrekken. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren hangt nog steeds van de financiële situatie op de bedrijven af. Half december komt het CBS met nieuwe cijfers over de veestapel en wordt duidelijk hoeveel de Nederlandse veestapel gegroeid is en wat dit gaat doen met de vraag naar ruwvoer. 

Ondertussen gaan de zaken in stro en hooi door. Weidehooi blijft bij 170 euro franco boerderij voor een gemiddelde kwaliteit stabiel. Daarbij de opmerking dat het aanbod niet te ruim is. Waar andere producten voldoende aanwezig zijn, wordt er bij weidehooi voor gekozen om eerst te wachten tot het product er daadwerkelijk is. Hieruit blijkt duidelijk dat er door kwaliteitsproblemen er in vergelijking met andere jaren minder product aanwezig is. Voor een goede kwaliteit kan de prijs oplopen naar 200 euro.  

Graszaadhooi doet 120 tot 130 euro voor de meeste soorten en 145 euro franco boerderij voor Roodzwenk. Beide producten zijn goed te krijgen bij een vrij constante vraag. 

Ook op de markt voor stro blijven prijswijzigingen uit. Tarwe houdt vast aan een prijs van 105 euro per ton af boerderij, tegen een 110 euro voor gerst. Voor gesneden product geldt een plus van 10 euro.  

Bestellingen van kleine vrachten blijven orde van de dag. Ook wordt er vaak langer over nagedacht. Vooral hier is het voelbaar dat veehouders minder te besteden hebben. 

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden