Plus van kwartje

Melkprijs DeltaMilk in de 30 euro over december

14 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Coöperatie DeltaMilk, eigenaar van kaasfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf, heeft de melkprijs over december verhoogd met 0,25 euro per 100 kg. De melkprijs komt hiermee uit op 30,07 euro per 100 kg en komt daarmee op de laatste maand van het jaar boven de 30 euro uit. 

Melkprijs over december is exact gelijk aan die van juli van dit jaar

In november was de prijs 29,82 euro per 100 kg. De melkprijs over december is exact gelijk aan die van juli van dit jaar. Daarna dook de melkprijs van DeltaMilk onder de 30 euro per 100 kg in augustus. Met een melkprijs van 28,57 euro per 100 kg bij 4,41 prioent vet en 3,47 procent eiwit dook DeltaMilk toen voor de eerste keer in haar bestaan onder de grens van 30 euro qua uitbetaling.

Net als FrieslandCampina hanteert DeltaMilk het GIM-systeem bij het vaststellen van de melkprijs. Hierbij is de melkprijs een afspiegeling van de resultaten van de representatieve zuivelbedrijven in Denemarken. Duitsland en Nederland, Ook FrieslandCampina heeft haar garantieprijs over december met een eurokwartje verhoogd tot een prijs van 30 euro per 100 kg.

DeltaMilk maakt echter geen afzonderlijke vet- en eiwitprijzen openbaar, waardoor haar melkprijs niet is te vergelijken met die van andere zuivelbedrijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Knulst volgt Noordermeer op bij De Graafstroom

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden