Trendbreuk op melkmarkt

Europese melkproductie schiet omhoog in oktober

21 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in de 28 lidstaten van de Europese Unie is in oktober omhoog geschoten. De melkveebedrijven in de EU produceerden in de maanden juli, augustus en september telkens rond de 2 procent meer dan vorig jaar.

In oktober was de toename plots 4,6 procent tot bijna 12,4 miljoen ton, oftewel een groei van de Europese melkplas met ruim 550.000 ton. Dit blijkt uit de gegevens die de lidstaten hebben ingeleverd bij de Europese Commissie en op een rij zijn gezet door Eurostat. De groei van de melkveestapel in grote melkproducerende lidstaten zoals Nederland en Ierland, alsmede de gunstige productieomstandigheden (zacht weer) hebben bijgedragen aan deze groei.

4,6

procent

groeit melkproductie in EU in oktober 2015

In Nederland lag de melkproductie in oktober met ruim 1,13 miljoen ton, een toename van 11,4 procent in vergelijking met oktober 2014 De melkproductie in Ierland steeg zelfs met ruim een kwart tot 556.000 ton. Ook in de grootste melkproducerende landen van de EU was sprake van een toename. De melkproductie in Duitsland steeds in oktober met een kleine 3,3 procent tot ruim 2,62 miljoen ton. In Frankrijk nam de productie met 2,7 procent toe tot bijna 2,03 miljoen ton.

Ook het Verenigd Koninkrijk droeg een steentje bij aan de plus in de melkproductie van de Europese Unie. Daar nam de productie met bijna 3,2 procent toe tot bijna 1,23 miljoen ton. Italië tot slot kroop uit het diepe productiedal van september en noteert in oktober een klein plusje in de melkproductie. DIe komt uit op op 844.180 ton, een kleine plus van 0,24 procent ten opzichte van oktober 2014. De melkproductie van Italië lag in september nog onder die van dezelfde maand in 2014. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden