Bedrijf van 10.000 koeien

Israëli's steken fors geld in zuivel Zuid-Soedan

8 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Een bedrijf in Israël werkt aan het grootste melkveebedrijf op het Afrikaanse continent. In totaal 600 miljoen dollar wordt er geïnvesteerd in een bedrijf waar 15.000 koeien moeten worden gehuisvest. 

Ambitieus, zo kunnen de plannen van het Israëlische AlefBet worden omschreven. Het bedrijf werkt aan het grootste melkveebedrijf op het Afrikaanse continent. Deze moet gebouwd worden in Zuid-Soedan. 

10.000

koeien

in Zuid-Soedan 

In totaal gaat het complex vijf melkveebedrijven tellen waar elk 2.000 koeien komen te staan. Toch zijn er een paar grote uitdagingen. Zo moet er een goed watersysteem komen wat een constante stroom van drinkwater garandeert. Ook moet er een goed systeem komen om de stallen te wapenen tegen het warme klimaat. 

Daarnaast moet er iets bedacht worden voor de levering van voer en moet er gekeken worden naar de verwerking van melk. De bedenkers van dit grote project zijn Indiase entrepreneurs. Zij bepalen uiteindelijk of de stallen er gaan komen. Het is dus nog wachten op een go voor het Israëlische bedrijf. Maar gaat de bouw door dan is er een bedrag van 600 miljoen dollar mee gemoeid. 

Eerder was AlefBet betrokken bij de bouw van een bedrijf voor 15.000 koeien in Vietnam. Ook hiervoor was een gedegen planning nodig, zoals bijvoorbeeld de aanvoer van koeien uit Nieuw-Zeeland. Nu komt de productie alweer in de buurt van de 10.000 liter per dag. 

Dat het bedrijf zoveel succes heeft danken ze naar eigen zeggen aan de ervaring die ze hebben met systemen om de dieren te koelen. Iets waar ze in Israël ook mee te maken hebben. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Zuid-Soedan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Henk 11 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10867609/Israëli-steken-fors-geld-in-zuivel-Zuid-Soedan-]Israëli steken fors geld in zuivel Zuid-Soedan[/url]
Kunnen ze net zo goed in Nederland een bedrijf kopen; betaal je ook
€ 40.000,-/koe (incl. grond en gebouwen) Heb je altijd water, verwerking is al aanwezig en betere infrastructuur
Bambam 11 Januari 2016
Te weinig marge @henk
jo van horen 18 Januari 2016
Dit noem ik echt kapot concurreren, kan npooit goed gaan!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden